Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

Osnovan Hrvatski savez vlasnika povijesnih-starodobnih vozila s sjedištem u Zagrebu

Nema komentara25 Lipanj 11:43

Dana 18. lipnja 2016. godine  u Puli održana je osnivačka skupština Hrvatskog saveza vlasnika povijesnih-starodobnih vozila.

Novi Savez osnovalo je trinaest subjekata, a sjedište Saveza je u Zagrebu. Naš se klub aktivno uključio u ovu inicijativu.

Nakon upisa novoosnovanog  Saveza u Registar udruga Republike Hrvatske, Savez započinje s javnim djelovanjem i radom, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti.

Vrata Saveza otvorena su svim ljudima dobre volje.

Rad Saveza zasniva se na ravnopravnosti svih članova, dobrovoljnosti i općem dobru za sve. Savez nije u sustavu bilo kojeg pojednica ili poslovnog subjekta, a sve administrativne i tehničke poslove za potrebe novog saveza isključivo rade  članovi saveza bez naknade za osobni rad.

Nema upisnine, godišnje članarine neće biti prve godine, a nakon toga godišnja članarina bit će proporcionalna stvarnim troškovima do kojih će se doći praćenjem troškova u prvih godinu dana rada.

U ocjenjivanju i razvrstavanju vozila isključivu riječ imat će struka, a ne volenterstvo i populizam. Cijena ocjenjivanja i razvrstavanja vozila bit će u skladu s cijenama za isti takav posao koji rade savezi u susjednim državama europske unije.

Članovi novog Saveza mogu biti članovi drugih udruga i udruženja.

Natjecanje vlasnika povijesnih vozila bit će usklađeno s pozitivnim propisima Republike Hrvatske i u okvirima koje propisuje zakon, a ne u nekim zakonski nepostojećim unutarnjim okvirima udruge.

Radom novog saveza vratit će se druželjubivost i međusobno uvažavanje članica i pojedinaca, vratiti prvobitni entuzijazam i dostojanstvo udrugama i pojedincima.

Komentari su zatvoreni.