Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

Vijesti broj: 28/2017

Nema komentara19 Travanj 15:33

Jubilarna dvadeseta izložba povijesnih – starodobnih vozila u Našicama

Na Uskrsni ponedjeljak, 16. travnja 2017. godine u Našicama je u organizaciji oldtimer kluba Našice održana jubilarna dvadeseta izložba povijesnih-starodobnih vozila, kojom oldtimer klub Našice istovremeno otvara sezonu druženja. Okupilo se preko stotinu izlagača iz Republike Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a izloženo je bilo 79 osobnih automobila, 29 motocikla, 10 bicikla i jedan traktor. Sudjelovali su klubovi oba hrvatska saveza i klubovi izvan saveza: Oldtimerski klub Slavonski Brod, „Oldtimer klub Classic 99“ iz Nove Gradiške, Trophy iz  Požege, Đakovo iz Đakova, „Kurbla“ iz Garešnice, „Stari sjaj“ iz Vinkovaca, Ivanić Grad iz  Ivanić Grada, Samobor iz Samobora, iz Bjelovara, Čakovca i Varaždina, Pečuha, Orašja, Laktaša, Sombora i Subotice…… Svi sudionici su dobili zahvalnice dok su najbolji po kategorijama dobili pehare: za najbolji i najsimpatičniji automobil, za najbolji terenac, traktor, automobil s dvotaktnim motorom, za najbolji motocikl i prikoličar, za najbrojniji klub. Uz vozila bili su i izlagači zamjenskih dijelova za povijesna-starodobna vozila. Izložbeni prostor bio je pun posjetitelja.

Nakon završetka izložbe sudionici su ručali na imanju-ribnjaku gospodina Ivana Peršića, člana oldtimer kluba Našice u Donjoj Motičini. Krenulo je i završilo s domaćim slavonskim kulenom i kulenovom sekom, nastavilo se  janjetinom i odojkom s ražnja. Pristupnina koja je obuhvaćala doručak, ručak i piće iznosila je 50,00 kuna.

Više fotografija s izložbe možete vidjeti na web stranici oldtimer kluba Našice.

 

 

 

 

 

 

 

Udruga vlasnika starodobnih vozila Samobor – USV Samobor: promjena termina održavanja susreta

Zbog pretrpanosti susreta tijekom mjeseca lipnja 2017. godine Udruga vlasnika starodobnih vozila iz  Samobora odlučila je svoj susret održati u kasnijem ljetnom terminu. O novom terminu održavanja susreta pučanstvo će biti pravovremeno obaviješteno.

Popravak rasplinjača

Sve manje je majstora za popravak rasplinjača. Nakon mnogobrojnih upita vlasnika povijesnih-starodobnih vozila gdje bi mogli servisirati rasplinjače svojih vozila, pronašli smo jednog samozatajnog oldtimeristu, koji obnavlja rasplinjače po pravilima struke. Kontakt, telefonski broj: 098 712 355.

Bijela nedjelja u Bedekovčini, župna crkva svete Barbare: blagoslov motocikla

Na Bijelu nedjelju, 23. travnja 2017. godine u organizaciji oldtimerskog kluba Zabok održava se tradicionalni blagoslov motickla i motorista, nakon svete mise koja započinje u 11:00 sati. To je istovremeno i otvorenje motociklističke sezone.

Najava dva svibanjska susreta na kojima se ne plaća pristupnina

Najavljujemo dva susreta povijesnih-starodobnih vozila koji će se održati u mjesecu svibnju 2017. godine, bez plaćanja pristupnine. Prvi promotivni  susret održat će se 1. svibnja 2017. godine  u organizaciji Hrvatske udruge autootpada u Zagrebu, pod nazivom  „Žitnjak 2017. godine“, a drugi susret održat će se dana 27. svibnja 2017. godine u Karlovcu: jubilarni 15. međunarodni susret vojnih starodobnih vozila. O oba susreta svi klubovi bit će detaljnije obaviješteni.

Lada Niva:  40-ta godišnjica proizvodnje

Jedan od najpoznatijih terenaca VAZ-2121, poznatiji pod imenom Lada Niva, počeo se je  proizvoditi 5. travnja 1977. godine.  Oblik karoserije nije se promijenio ni četiri desetljeća kasnije. Ovih dana obilježava se 40 godina od početka serijske proizvodnje ovog automobila.

Na vrhuncu popularnosti, čak 70% proizvodnje izvozilo se na strana tržišta, u mnoge evropske države, pa čak i u Japan.Od 80-tih godina Niva se proizvodi i sa volanom na desnoj strani. Pored standardnog modela  sa troja vrata, proizvodi se model i sa produženim međuosovinskim razmakom i pet vratiju. Lada Niva je vrlo brzo postala univerzalno terensko vozilo, pa je doživjela brojne modifikacije i varijante. Na njenovj osnovi nastalo je 30-ak verzija, uključujući pick-up, mini-van, vozilo za potrebe vatrogasne službe i hitne pomoći, ili amfibijsko vojno vozilo.Tako se je stiglo  i do najmodernije varijante sa oznakom “Urban”, koja, između ostalog, ima klima uređaj, branike u boji karoserije, metalik boju, aluminijske naplatke i poboljšanu unutrašnjost.Tvornica je u međuvremenu naziv “Niva” zamijenila jednostavnom oznakom “4×4”, zbog uvođenja u proizvodnju novog, modernog SUV modela Chevrolet Niva, koji su zajednički proizvodili General Motors i AvtoVAZ. AvtoVAZ je odlučio da 40. rođendan ovog legendarnog modela obilježi posebnom jubilarnom serijom u 1977 primjeraka, a pojedina vozila biće obojana u izvornu boju iz 1977. godine. Oblik karoserije ostat će isti, uz izuzetak specijalnih aluminijskih naplatka. Na raspolaganju će biti nekoliko boja karoserije, a sjedala i volan su presvučeni “eko kožom”. Prodaja jubilarne serije započinje u mjesecu lipnju 2017. godine. Nasljednik ovog modela očekuje se tijekom 2018. godine.

Komentari su zatvoreni.