Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

Vijesti broj: 29/2017

Nema komentara27 Travanj 12:42

Zajedničkom sjednicom upravnog i nadzornog odbora obilježena 20-ta godišnjica osnivanja oldtimer kluba Našice

Dana 20. travnja 2017. godine, na dan osnivačke skupštine oldtimer kluba Našice, obilježena je dvadeseta godišnjica uspješnog rada i djelovanja oldtimer kluba Našice.  Sudionici svečane  zajedničke sjednice upravnog i nadzornog odbora prisjetili su se tih dana i s ponosom istakli da je oldtimerski klub Našice uspješno obavio svoju zadaću i danas je jedan od najaktivnijih i najorganiziraijuh klubova u Republici Hrvatskoj, što su i dokazali netom završenom izložbom povijesnih-starodobnih vozila na Uskrsni ponedjeljak.

S lijeva na desno: sadašnji predsjednik kluba Franjo Hofer i prvi predsjednik kluba Vladimir Lončarević

Oldtimer klub Našice  osnovan je 20. travnja 1997. godine na osnivačkoj skupštini u hotelu Park u Našicama, na kojoj je bilo prisutno 17 članova – osnivača. Kroz članstvo kluba do sada je prošlo više od 300 ljudi. Klub je prvi i najstariji u istočnoj Hrvatskoj. I prije osnivanja su počele aktivnosti,  pa je tako 30. svibnja 1996. godine, organizirana i prva izložba starodobnih vozila u Našicama, na prostoru ispred hotela Park. koja jepostala je tradicionalna i svake je godine sve bogatija sadržajima. Od 2000. godine pa sve do sada klub svake godine organizira  međunarodne susrete povijesnih-starodobnih  vozila. Ove godine organizira se 18. susret. U travnju 2011. godine klub je organizirao i prvu višednevnu izložbu vozila svojih članova na izložbenom prostoru  Pampas u Osijeku. Cilj je bilo upoznati građane i sve zainteresirane s vrijednostima koje imamo,  te uz istovremeni poduku  mladima iz osnova tehničke kulture. Posjećenost i odaziv su bili na zavidnoj razini.

 

 

Održana III. sjednica organizacijskog odbora 15. međunarodnog susreta vojnih starodobnih vozila

U Karlovcu je dana 20. travnja 2017. godine u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske održana III. sjednica organizacijskog odbora 15. međunarodnog susreta vojnih starodobnih vozila koji će se održati dana 27. svibnja 2017. godine u Karlovcu. Na sjednici su u cijelosti utvrđeni plan i program susreta. Ispred Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila sjednici je prisustvovao ravnatelj.

U Zaboku  održana VII. sjednica ravnateljstva Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila

U Zaboku je dana 22. travnja 2017. godine održana VII. sjednica ravnateljstva Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila. Na dnevnom redu sjednice bila su redovita pitanja, a sjednici ravnateljstva prisustvovali su i savjetnik gospodin dr.sc. Vlado Brkanić, profesor visoke škole, predsjednik nadzornog odbora gospodin Filip Mirko Buden, te iz Međimurja gospodin Blažen Sabol, povjerenik za ustrojno djelovanje za područje sjeverozapadne Hrvatske.

 

Mnoštvo motorista na blagoslovu i otvorenju sezone kod svete Barbare u Bedekovčini

I loše vrijeme privuklo je mnoštvo motorista, bikera i oldtimerista, na blagoslovu i otvorenju sezone kod crkve svete Barbare u Bedekovčini. Ugođaj, kao i svake godine, bio je prekrasan. Činjenica  da je jedna u početku klupska priredba  prerasla u opće druženje motorista i svih ljudi dobre volje  iz svih krajeva Lijepe naše, je potvrda zajedništva bez obzira na klupsku pripadnost. Nazočili su bikeri i oldtimeristi iz tridesetak klubova.

 

Volvo obilježava 90. rođendan svog prvog modela

Prvi Volvo automobil proizveden je 14. travnja 1927. godine.

Volvo ÖV4

Volvo je iskoristio sajam automobila u New Yorku za predstavljanje američkoj publici novog modela  XC60, ali i da obilježi značajanu godišnjicu – 90 godina od proizvodnje svog prvog automobila. Te 1927. godine švedska tvornica ponudila je kupcima model nazvan ÖV4. Prva dva slova označavala su da je riječ o vozilu sa otvorenim krovom, dok  broj 4 simbolizirao 1.9 litarski motor sa 4 cilindra.
Motor je imao 28 konjskih snaga, s trobrzinskim mjenjačem.  Zanimljivo je da je konstrukcija automobila bila izrađena od jasenovog i bukovog drveta. Volvo ÖV4  imao je najveću brzinu  90 km/h. Proizvodio se je do 1929. godine, a napravljeno je svega 275 primjeraka, jer zbog otvorenog k

Komentari su zatvoreni.