Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

18. međunarodni oldtimer susret u Našicama – galerija

Nema komentara1 Rujan 16:06

Prošao je još jedan trodnevni susret u Našicama. 18. međunarodni  oldtimer susret okupio je ove godine 30-ak vozila i 70 ljubitelja starodobnih i povijesnih vozila. Obilježilo ga je lijepo vrijeme i puno bogatih i nezaboravnih sadržaja.

Sa policijskom pratnjom (na čemu se zahvaljujemo) za kretanje na siguran način kolone vozila, bez kvarova i ikakvih problema prešli smo 110 km Slavonije u četiri etape.

Sve je počelo u petak, 25. 08. u restoranu Egghus koji je sva tri dana bio naša baza. Tamo smo dočekali goste iz Slovačke, njih 20-ak te Mađarske, Samobora,  otoka Krka i druge. Upriličili smo im srdačan doček, s jelom i pićem kako i priliči slavoncima. Kompletna ekipa je oko 19,30 otišla u centar grada gdje se održavala Noć oldtimera i humanitarna akcija Dar dobrote. Pored mnogih drugih udruga i klubova koje su nudile specijalitete, mi smo kuhali  po 30 litara čobanca i ribljeg paprikaša s svježom ribom s Vranjskog jezera. Dobra zabava,  ples i veselje su bili zagarantirani uz živu glazbu i kulturno umjetnička društva, do kasno u noć.

Subota je počela okupljanjem u centru ispred robne kuće gdje smo prije odlaska održali izložbu oldtimer vozila. Naši su gosti obišli crkvu sv. Antuna Padovanskog pod stručnim vodstvom kustosice muzeja Silvije Lučevnjak i stručnim prijevodom na slovački gospođe Ružice Vinčak.

Susret je otvoren uz hrvatsku himnu te pozdravnim riječima predsjednika OTK Našice Franje Hofera i gradonačelnika Našica Josipa Miletića, koji je i otvorio susret. Izložba je nastavljena uz osvježenje i doručak, sve do 11 sati kada je krenuo start prve etape – prema Hrnjevcu i poznatoj vinariji gospodina Ivana Enjingija.

Kušalo se osam vrsta kvalitetnih vina, a za odličnu i veselu ekipu vlasnik je iz arhive vina ponudio i arhivska vina iz 1992.godine

Druga etapa je bila do restorana Zlatni Lug gdje je upriličen pojačani ručak  i okrjepa s nažalost kratkim odmorom jer smo žurili dalje. Na moto stazi Glavica organizirana je utrka natjecanje oldtimer vozila gdje smo željeli biti na vrijeme. Za mnoge je bilo veliko iskustvo i iznenađenje jer su pored toga prisustvovali i prvenstvu Hrvatske za motore do 1000 mm2. Ovim putem se zahvaljujemo predstavnicima Požega prometa i predsjedniku OTK Tropi Požega, gospodinu Nikoli Živanoviću.

Četvrta etapa je bila povratak u Našice. Lagana vožnja preko Krndije nas je relaksirala te smo u našoj bazi nastavili s večerom, dodjelom pehara, zahvalnica i poklona. Lagana glazba i ples su naravno bili sastavni dio druženja.

U nedjelju smo se poslije doručka uputili u centar na kratko druženje. Nakon kave i odmora kolona je krenula u obližnji zoo park. Pogledali smo rezultate vrijednog truda obitelji Bizik koja godinama skuplja i timari životinje. Uz razgledavanje urednog vrta, nije nedostajalo smjeha i atrakcija s nekoliko pitona, od kojih je jedan završio u hlačama jednog oldtimeraša.

Sve se okončalo na svečanom ručku, te su nakon 14 sati sudionici krenuli kućama.

Zahvaljujem svima na odazivu i lijepom društvu, a sve vas pozivam na susrete iduće godine.

PREDSJEDNIK OTK NAŠICE

FRANJO HOFER

 

Nagrade 18. susreta dobili su:

Naljepše vozilo – Citroen BL 1.TRACION 1944.g. – Eva Bublova iz Nitre, Slovačka

Najstariji automobil – AERO 662 8.tw 1931.g. –Jirich Jatyl, Orava iz Slovačke

Najstariji motor – BMW R 51/3 1954.g. – Ivan Škopljanac iz Sl.Broda

Naljepši motorkotač – Java 175 m2 1969.g – Miroslav Ižak iz Levica, Slovačka

Najudaljeniji klub – Jiri Jatl Slovačka

Najbrojniji klub – Veteran  CARCLUB Nitra Slovačka

Najčešći dolazak na susrete iz inozemstva – bračni par Eva i Milan Latečka iz Nitre – četiri puta

Najveselija posada je Šefetla iz Slovačkog Ruzemberoka.

 

Komentari su zatvoreni.