Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

22. MEĐUNARODNI OLDTIMER SUSRET 20-22.08 2021

Nema komentara21 Kolovoz 6:35

Oldtimer izložba nekoliko desetaka starih ljepotana, u sklopu 22. Međunarodnih odltimera susreta, održala se danas u centru grada.

Građani su mogli uživati u atraktivnim vozilima od kojih svakako valja istaknuti dvije Prage, jednu iz 1934. i drugu iz 1936. godine, zatim MG iz 1951. godine te Škodu Tudor izrađenu od hrastovog drveta obloženog u lim iz 1951. godine. Pažnju je privuklo i desetak motora, uglavnom vlasnika iz Slovačke, a najstariji među njima bio je onaj iz 1930. godine. Organizatori susreta, Oldtimer udruga Našice, na čelu sa Franjom Hoferom zadovoljni su prvenstveno odazivom izlagača, ali i mnogobrojnim posjetiteljima.
“Danas na izložbi sudjeluje 50 vozila, vlasnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovačke. Čak 15 Slovaka prevalilo je nekoliko stotina kilometara kako bi Našičanima prikazali 4 atraktivna vozila i 6 motora iz razdoblja od 1930. godine do 1950. godina.” – rekao je o današnjoj izložbi predsjednik Oldtimer kluba Franjo Hofer koji se zahvalio svima na dolasku, a posebno Gradu Našicama na potpori.

Hofer je u ime organizatora predao i prigodne zahvalnice gradonačelniku Krešimiru Kašubi, direktoru Turističke zajednice Srečku Perkoviću te prijateljima iz Slovačke, dogradonačelniku i načelnik policije grada Šala. Njih je netom prije početka izložbe u svom uredu primio i gradonačelnik Krešimir Kašuba, pohvalivši njihovu ustrajnost i želju da danas budu u Našicama.
Gradonačelnik izabrao MG iz 1951. godine
„Poštovane sugrađanke i sugrađani, poštovani gosti čast mi je pozdraviti vas u ime Grada Našica, te vam se zahvaliti danas na dolasku. Posebno pozdravljam i zahvaljujem se na dolasku dragim gostima iz regije, te našim Slovacima. Kažem našim, jer ovdje je centar Slovaka u Republici Hrvatskoj. Našice je grad udruga, imamo ih preko sto i zajedno s njima gradimo novu turističku priču, stoga se zahvaljujem i Oldtimer klubu koji svojim radom doprinosi tome.

Oni promiču naš grad diljem Hrvatske, ali i izvan granica što je za svaku pohvalu.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je imao čast odabrati jedno izloženo vozilo čijem je vlasniku dodijeljen poseban pehar. Gradonačelnik je odabrao slovački MG Roadstar iz 1951. godine vlasnika Tibora i Tereze Szabo.

Tekst: nasice.com

Završetak susreta 22. MOS-a je bio  u nedjelju 22.08. 2021  u Domu Slovaka uz svečani ručak  u Jelisavcu gdje nam se obratio predsjednik matice Slovaka Jelisavac koji je bio naš domaćin gosp Vlado Hulak. Predsjedniku kluba Franji Hoferu naš prijatelj Miro Ižak iz Slovačke poklonio je vrlo vrijedni motor Jawa CZ 175 iz 1960 registriran i restauriran u Slovačkoj.

Program
susreta:

20.08. Petak  

Prijem gostiju ,rezervacija noćenja u restoranu Egghus
. Večera do 20:00

Nakon večere odlazak u centar manifestaciju u organizaciji udruge Dar dobrote gdje sve udruge pripremaju razne vrsta jela i uživa u
glazbi.

21.08. Subota

Do 10:00 h okupljanje  oldtimer vozila . Doručak , kava, osvježenje i obilazak grada i znamenitosti. Otvorenje 22. MOS-a

11:30 Start prve etape
Našice-Feričanci-Orahovica- Jankovac park prirode.

Obilazak znamenitost parka prirode Jankovac. https://www.hrsume.hr/index.php/hr/turizam/nai-objekti/jankovac

jankovac1 web

Ručak, okrijepa i osvježenje.

15:30 start 2.etape Jankovac-Feričanci. Obilazak pogona Feričanačke vinarije,

Feričanci - Wikiwand

Degustacija vina i hrane uz mogućnost kupovine.

Obilazak vidikovca „Goveđa Glava“ Q degustacija grožđa i vožnja kočijom u ergeli konja.

Feravino Feričanci, Croatia | Mapio.net

18:30 start 3.etape Feričanci-Našice
restoran Egghus .Večera i dodijela zahvalnica i pehara. Zabava i druženje uz
živu glazbu.

22.08. Nedjelja

Doručak u restoranu Egghus. Druženje u gradu i
obilazak ZOO vrta Bizik.

Ručak prasetina s ražnja predviđena oko 12 h.

Kotizacija bez spavanja za 3 dana 40 eura.

Kotizacija za subotu 200 kn.

Noćenje s doručkom u restoranu Egghus je 150 kn.

Prijave;

Predsjednik Franjo Hofer – Mob  091 605 0761

Podpredsjednik Čedomir Ivanković –  098 253-576

Tajnik  Goran
Flisak – 095 818 1332

Vidimo se

Predsjednik

Franjo Hofer

Komentari su zatvoreni.