Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

O klubu

Vladimir Lončarević, incijijator osnivanja i prvi predsjednik kluba

Oldtimer klub Našice  osnovan je 20. travnja 1997. godine na osnivačkoj skupštini u hotelu Park u Našicama na kojoj je bilo prisutno 17 članova – osnivača. Naš je klub prvi i tako najstariji u istočnoj Hrvatskoj.

Osnivački kluba su: Ivan Teklić, Darko Pinter, Mladen Lončarić, Duško Rađenović, Željko Lijić, Ivica Katruša, Ivica Vrekalović, Željko Mataija, Albert Veseli, Zlatko Fak, Vinko Kuzminski, Dejan Čupurdija, Marko Jerković, Vladimir Lončarević, Zdenko Lončarić, Dinko Županović, Marin Županović.

Mnogo prije osnivanja, počele su aktivnosti na našem području.

Osnivači kluba su kao grupa entuzijasta sudjelovali redovno na susretima i aktivnostima drugih klubova i time stvarala preduvjete za formalno registriranje kluba i okupljanja ostalih zaljubljenika. Obavljali su i određene aktivnosti u Gradu, o čemu svjedoči i bogata foto arhiva.

Izložba u Našicama 1996. stoje: D.Županović,Ž.Mataija, M.Faculjak,M.Lončarić, Z.Fak,čuče.I.Teklić, D.Fak,V.Lončarević, M.Lončarević

Tako su 30. svibnja 1996. godine, organizirali i prvu izložbu starod0bnih vozila u Našicama, na prostoru ispred hotela Park. Bila je to prva aktivnost inicijatora kluba na promociji kulture održavanja starodobnih vozila u  gradu, a  koja će završiti na osnivačkoj skupštini.

Kroz članstvo kluba je do sada prošlo više od 200 ljudi.

Nakon osnivanja, članovi su redovno bili na svim važnijim susretima i vožnjama, te su bili cijenjeni  i rado pozivani gosti.  Pored vožnji sudjelovali smo  i na nekoliko izleta 199. godine u Njemačku (Munchen) i Italiju (Padova, Venecija)  gdje su naši članovi posjetili  međunarodne sajmove oldtimer vozila i dijelova.

Vrijedno je spomenuti da u toku 1999. godine dva naša člana počinju voziti cestovne  moto utrke starodobnih vozila. Bili su to Marin Županović i Danijel Kovač.  Vozači su , iako su sudjelovali prvi put, ostavili jako dobar dojam.

Izložba vozila koju smo prvi put organizirali 1996. godine, postala je tradicionalna i svake se godine organizira za dan grada Našica.

Zabok, međunarodni susret na vožnju 24 sata Hrvatske 30.05.1999. stoje: I.Vrekalović, D.Pintar, D.Vukić, M.Lončarić, Rupčić, V.Lončarević, Ž.Lijić, B.Umiljanović, Z.Fak, čuće: D.Vrekalović, Grbčić, Ž.Mataija, Z.Lončarić

Od 2000. godine pa sve do sada Klub svake godine organizira  međunarodne susrete oldtimer vozila. Od početka su susreti zamišljeni kao druženje oldtimera uz laganu vožnju, upoznavanje s ljepotama našeg kraja, širenje znanja o vrijednosti tehničke kulture te ugodan boravak naših gostiju.

Prvi međunarodni susret održan 27. kolovoza 2000. godine je na relaciji Našice-Brođanci. Sudjelovalo je 43 vozila sa više od 50 sudionika.

Do sada je organizirano 13 susreta i možemo reći da nema dijela Slavonije i Baranje koje nismo obišli.

Ponosni smo i što je naš klub 02.travnja 2011. godine i organizirao i prvu višednevnu izložbu vozila naših članova na izložbenom prostoru  Pampas u Osijeku. Cilj je bilo upoznati građane i sve zainteresirane s vrijednostima koje imamo,  te poduka mladima iz osnova tehničke kulture. Posjećenost i odaziv su bili na zavidnom nivou.

Izložba na Pampasu u travnju 2011.

Komentari su zatvoreni.