Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

Vijesti broj: 31/2017

Nema komentara7 Svibanj 8:42

Prodaje se Mercedes – Benz 680 S Torpedo Roadster

Na prestižnoj izložbi povijesnih-starodobnih vozila u Peblo Beachu Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster iz 1928. godine  ocijenjen je sa maksimalnih 100 bodova. Uskoro će biti ponuđen na prodaju na dražbi, a procenjuje se da će dostići cijenu između 6,5 i 8 milijuna eura.

Foto: rmsothebys.com

Riječ je o jednom od samo tri proizvedena primjerka u čijoj izradi je sudjelovao i proizvođač karoserija Saoutchik, a  jedini sačuvani primjerak. Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster bit će ponuđen na prodaju na dražbi kuće RM Sotheby’s koja će se održati ovaj mjesec-svibanj 2017. godine, a procijenjena vrijednost čini ga jednim od najskupljih povijesnih  – starodobnih vozila koja će se u 2017. godini pojaviti na prodajnim dražbama. Prvi vlasnik je bio bogati trgovac naftom koji je ovo vozilo kupio na auto-salonu u New Yorku davne 1929. godine, a narednih 75 godina ostao je u vlasništvu obitelji. Nakon toga, prodan je jednom kolekcionaru povijesnih – starodobnih vozila koji je obavio potpunu obnovu automobila kako bi ga doveo u savršeno stanje.

 

Na prvosvibanjskom susretu povijesnih-starodobnih vozila gradske četvrti Peščenica – Žitnjak u Zagrebu okupilo se četrdesetak vlasnika povijesnih-starodobnih vozila

Sunčan dan, preko stotinu osoba, dobra organizacija, susret bez plaćanja pristupnine od doručka do večere. 22. godišnjica vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ obilježena je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz spomenik palim braniteljima Domovinskog rata sa Žitnjaka uz prigodan govor. Potom je kolona vozila otišla do Resnika, gdje je upriličena kraća izložba povijesnih-starodobnihvozila, a članice i članovi kulturno umjetničkog društva Resnik su sudionicima susreta pripremili domjenak od domaćih jela. Divljenje su izazvale narodne nošnje tog kraja. Za ručak je poslužen prvosvibanjski grah s kobasicom i gulaš od divljači, a druženje je potrajalo do večernjih sati uz živu glazbu.

Auto otpad Sec i Udruga autootpada Hrvatske bili su dobri domaćini i dobri organizatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podsjetnik za susrete povijesnih-starodobnih vozila u mjesecu svibnju 2017. godine

 

Od 6. do 7. svibnja 2017. Rijeka OK Rijeka – 21. međunarodni susret automobila. Susret se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza.
6. svibnja 2017. Vinkovci OK „Stari sjaj“, promotivni susret, pristupnina 100,00 kuna
Od 12. do 14. svibnja 2017., Split 43. međunarodni susret vlasnika Alfa Romeo vozila
13. svibnja 2017. godine,Split – Baška voda Splitski oldimer auto klub organizira „15. auto rally Split 2017.“ Susret se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza. Pristupnina 380,00 + 120,00 kuna.
13. svibnja 2017., Koprivnica „Podravina 2017“ u organizaciji oldtimerskog kluba Koprivnica.
14. svibnja 2017., Samobor

 

Oldtimerski klub Samobor organizira 20. natjecateljski međunarodni susret -za sve vrste povijesnih-starodobnih automobila i  motocikla. Susret se boduje za otvoreno prvenstvo Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila  i za prvenstvo Sjeverne lige.
Od 26. do 28. svibnja 2017., Zabok – Vukovar OK Zabok organizira trodneni susret, plakat u prilogu, pristupnina, 700,00 kuna po osobi.
27. svibnja 2017., Karlovac Karlovački počasni vod i „Zlatni kotač“, 15. susret povijesnih-starodobnih vojnih vozila, pristupnina se ne plaća
26.do 28. svibnja 2017. Rovinj VW Buba klub Zagreb – promotivni međunarodni susret zrakom hlađenih VW vozila.

 

Komentari su zatvoreni.