Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Predplatite se na naš bilten

Pretplatite se na naš newsletter kako bi primali važne obavijestii . Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena nikome.

Ostanite u kontaktu!

The reservation has been send, we will contact you soon!

Vijesti broj: 32/2017

Nema komentara9 Svibanj 20:00

Ljutomer, 13. svibnja 2017. godine – 3. međunarodni susret motocikla s bočnom prikolicom

Organizator je Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine “Johann -Janez Puch” iz Ljutomera. Susret započinje u 9:00 sati.  Između ostalog posjetiti će se seoski muzej u Kogu, vatrogasni muzej u Miklavžu kod Ormoža i domaći muzej Janka Vihra u Mekotnjaku. Pristupnina za vozače iznosi 30,00 eura, a za suvozače 20,00 eura. Susret se održava bez obzira na vremenske prilike, a detaljnije obavijesti možete dobiti putem telefona 00386 (0) 31 649 744 ili elektronske pošte: johan-janez.puch@teleing.com .

20. međunarodni natjecateljski susret povijesnih-starodobnih vozila u Samoboru, nedjelja, 14. svibnja 2017. godine

Osim natjecateljskog dijela koji se boduje za otvoreno prvenstvo Hrvatskog saveza povijesnih-strarodobnih vozila iz Zagreba, sudionici susreta posjetit će Jastrebarsko gdje će se upoznati s poviješću tog grada, a potom preko Plešivice vratiti se u Samobor. Detaljnije o tom susretu možete pročitati u prilogu ovih „Vijesti“. Pristupnina iznosi 200,00 kuna za vozača i 150,00 kuna za suvozača, odnosno 30,00 i 20,00 eura.

 Prodajni sajam povijesnih- starodobnih vozila i opreme, Ljubljana, 14. svibnja 2017.

Oldtimerski klub Škofljica poziva na prodajni sajam povijesnih-starodobnih vozila i opreme. Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 8:00 do 14:00 sati, a održava se u sjedištu trgovačkog društva Prit d.o.o., Cesta dveh cesarjev broj 176.

“Croatia Concours d’Elegance” –  Opatija 2017.  – Izložba i ocjenjivanje  povijesnih – starodobnih automobila posebne ljepote i povijesne vrijednosti, 2. do 4. lipnja 2017. godine

Oldtimerski klub Liburnia iz Opatije kao jedan od organizatora “Croatia Concours d’Elegance” –  Opatija 2017.   otkazao je održavanje navedene priredbe iz tehničkih razloga.

 

SEAT obilježava 60 godina od početka proizvodnje Seata 600

Seat 600 – retro koncept

Seat 600 se je pojavio na tržištu  1957. godine. Od izvornog modela Fiat 600 D razlikovao se je samo   po znaku na prednjoj maski. U znak sjećanja na Seat 600, španjolski proizvođač će na njegov 60. rođendan predstaviti retro koncept koji je baziran  na modelu Seat 600. Vozilo će imati rasklopivi krov u retro stilu i vrata koja se otvaraju unatrag kao kod izvornog modela 600 D. Konceptni automobil biće izložen na predstojećem auto-salonu u Barceloni, koji se održava sredinom mjeseca svibnja ove godine. Automobil će imati mnoge izvorne sastavnice, poput kotača i kočnica, a njegova će unutrašnjost biti luksuzno uređena.

 Prodaje se Aston Martin V8 Vantage koji je bio u vlasništvu poznatog komičara

Automobil je bio u vlasništvu britanskog glumca Rowana Atkinsona kojeg pamtimo po izvanrednim ulogama u humorističkim serijama Mr. Bean i Crna Guja, koji je veliki ljubitelj sportskih automobila. Bio je i vlasnik supersportskog modela McLaren F1. O svojoj ljubavi prema brzim automobilima govorio je u brojnim javnim nastupima, a bio je gost i kod Jeremya Clarksona u emisiji Top Gear.

Foto: Bonhams

 

Ovaj automobil koristio je za pogon 5.3 litarski V8 s 380 ks. Od 0 do 60 milja na sat (96 km/sat) ubrzavao je za 5,2 sekundi, a najveća brzina iznosila je 280 km/sat. Za današnje standarde ovo nisu previše impresivni podaci, ali 1978. godine, u vrijeme kada je V8 Vantage predstavljen kupcima, bio je to drugi najstartniji serijski automobil na svijetu.Iako se ovaj Aston Martin nije dugo zadržao u vlasništvu Rowana Atkinsona, podatak da je u jednom trenutku u prometnoj dozvoli stajalo njegovo ime, podiže kolekcionarsku vrijednost vozila. Automobil prodaje dražbena kuća Bonhams, a dražba  će se održati u svibnju, u staroj tvornici Aston Martina u  Newportu Pagnellu, a procjenjuje se da će automobil postići cijenu između 150 i 180 tisuća britanskih funti.

 

Komentari su zatvoreni.